Sekretarz stanu Zbigniew Babalski uczestniczył 21 stycznia 2016 roku, w organizowanym
przez Krajową Izbę Gospodarczą Dyplomatycznym otwarciu roku.
W trakcie swojego wystąpienia skierowanego do uczestników spotkania –
przedstawicieli korpusu dyplomatycznego, resortów i instytucji
centralnych oraz regionalnych, a także przedsiębiorców zrzeszonych w
Krajowej Izby Gospodarczej, wiceminister podkreślał zainteresowanie
dalszą intensyfikacją współpracy z zagranicznymi partnerami.
-
Bardzo nas cieszą dobre stosunki, które mają odzwierciedlenie w częstych
spotkaniach między przedstawicielami administracji, kontaktach
eksperckich czy wizytach studyjnych. Dobry stan naszych relacji widoczny
jest także w rosnącej wymianie handlowej. Znaczny i stabilny wzrost
wymiany handlowej oznacza też, że jesteśmy perspektywicznym partnerem.
Natomiast współpraca z polskimi producentami jest szansą na rozwój i
dobrą kooperację zarówno dla eksporterów jak i importerów produktów
rolno-spożywczych – stwierdził Zbigniew Babalski.
Wiceminister
rolnictwa wyraził nadzieję, że przedstawiciele Korpusu Dyplomatycznego
uczestniczący w spotkaniu będą zachęcać przedsiębiorców w swoich krajach
do nawiązywania współpracy z polskimi producentami żywności, w celu
zwiększenia wymiany handlowej produktami rolno-spożywczymi.
Szanowny Internauto, jeżeli chcesz być informowany na bieżąco o działalności posła Zbigniewa Babalskiego, wpisz swój adres Email w okno poniżej i kliknij na pole "Submit" (PRENUMERATA EMAIL). Twój adres Email zostanie dodany do bazy kontaktów i przy każdej opublikowanej nowej informacji na stronie www.babalski.pl będziesz otrzymywał wiadomość drogą elektroniczną.
Twój adres Email będzie przechowywany w bazie kontaktów wyłącznie do celów przesyłania informacji dotyczących aktywności posła Zbigniewa Babalskiego. Podając swój adres Email wyrażasz zgodę na przesyłanie informacji drogą elektroniczną przez serwis www.babalski.pl zgodnie z ustawą z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. z 2002 r. Nr 144, poz. 1204 z późn. zm.).